Text below written in swedish 2013-04-08

Också denna film, liksom Hindsight, utspelar sig i Busan och vår hjältinna är den eländiga Ms. Chun Su-ro spelad på ett
kul sätt av .... få se nu, hennes namn står i minimal stil på fodralet på bilden ovan ... K ...o H .. eeh ... yun J...ung någonting.
OK, Ko Hyun-joung heter hon och hon äger denna film i den sydkoreanska koka-soppa-på-en-spik komedi genren.
Med ett manus på baksidan av ett frimärke får de ändå att funka, om och om igen och det blir småputtrigt kul på ett skönt sätt.

Vår huvudperson Ms. Chun alltså, är en 36 år gammal kvinna i sina sämsta år. Hon lider av panikångestattacker, en räcka av
fobier och vågar inte vistas bland folk och enda ggn hon lämnar sin bostad är när hon besöker sin psykiater för att få medicin.
En dag ber en snäll nunna henne att lämna ett paket till en person på ett hotell och Cho ställer upp, men när hon kommer dit
ser hon 2 mördade män. Nunnan visar sig vara gangsterkvinnan Ms. Go (Jin Kye-jong i kortkort cameo) och Cho har mot sin
vilja dragits in i kriget mellan Busans 2 knarkligor och de 2 bossarna White Tiger (Park Shin-yang) och Sa (Lee Moon-sik).

Ms. Cho eller Ms. Go 2 dras in i jakten på knarkpengar, hotas av White Tiger, hotas av 4 korrupta snutar under ledning av
synnerligen osympatiske Captain Sung (Sung Dong-il) och av undercoversnuten Red Shoes (Yoo Hae-jin) samt svimmar
så fort hon förhörs av polisen i anfall av panikångest. Det är kriminalkomedi, det är twist med Set-Up och det är ganska kul.

anamorfisk widescreen 2.35:1, 5.1 koreanskt tal med engelsk textning, trailer och galleri, uppvikbart fodral

Back to South Korean Film Page